Receptek és Praktikák

Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének képviselői Észak-alföldön

Vezetője: Csendesné Dolinay Margit
Mobil: (30) 488 81 06
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Csendesné Dolinay Margit 2006. februárjában, mint a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének tagja, rendi feladatként vállalta az Észak-alföldi rendi tagság vezetői feladatait.alt


Támogatóik:


2006-ban ez a tevékeny régiós csoport 22 rendezvényre kapott meghívást, ahol díszmunkákat, fantázia-termékeket, hagyományos sütőipari termékeket mutattak be.
A csoport kivette részét a hagyományok kutatásában is.

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága
2006-ban hagyományőrző szolgáltatásomat „Észak-alföldi régió ajánlásával” kitüntető címmel ismerte el.

A kitüntetéshez vezető munkát a Baltás Lászlóné a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének Rendfője (2001-2011) -  elismerő oklevéllel gratulált.

 

Képgaléria:

eszak_alfold_ajanlasa

 

Jöjjön Újszászra népi sütést tanulni

AJÁNLÁS:


„ Az élet csak olyan mértékben virágozhat, amennyire az embert kormányzó két erő: az egyéni érvényesülés vágya és közösségi érzés összhangban van.” ( La Corbusier )

altCsendesné Dolinay Margit :
- Pékmester vagyok, 40 éve a szakmában dolgozom, az alkotás varázsa, mindig újabb ötleteket ad.
- A Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének alapítása óta tagja vagyok.
- Ezzel kezdődött el az a folyamat, hogy foglalkozni kezdtem a hagyományőrzéssel, a termékek életre keltésével, díszmunkák készítésével.
- 2006-os év az Észak-alföldi csoport megalakulása és sikeres megjelenése volt rendezvényeken.
- Egy Alföldi kis városban Újszász Kastély u.16/A tartok sütési bemutatót, oktatást gyermekeknek, felnőtteknek.
- Az Észak-alföldi régióban is várom és fogadom a meghívásokat.
- Egyéni vállalkozóként szaktanácsadással, gyakorlati oktatással foglalkozom.

 

 

Mint hímző ajánlom szíves figyelmükbe a Jász hímzést és népviseletet.

 

 

Népi sütési tanfolyamok, rendezvények

Megbeszélt időpontban, egyeztetett témakörrel és létszámmal.
Ismerkedés napjaink hagyományőrző sütési módszereivel /pl. kézi dagasztással, kemence fűtéssel./
Alkalmanként max.: 5 fővel.

 

Bemutató csoportoknak:
Két megbeszélt tészta típus készítése.

Rendelhető termékek

Kalács
Briós
Fumu
Élefa
Díszes kalács
Bukta
Vesu
Bodag 0,5kg
Lángos
Kulcsos kalács


Elérhetőség:

Telefon: (+36-56) 366-122
Mobil: (+36-30) 4888106
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


 

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja