Receptek és Praktikák

Múzeumok Majálisa - 2012. Bp.

altMúzeumok a változó világban - Majális a Múzeumkertben

Az ICOM - a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa2012-es jelmondata: „Múzeumok a változó világban. Új kihívások – új inspirációk

Az idei évben május 19-20-án a Magyar Nemzeti Múzeum épületében és a Múzeumkertben ismét rengeteg színes program várja a majálisozókat, melynek kiemelt, központi témája: - aktualitása miatt –, a „hungarikum” tárgyköre. A közel 100 kiállító múzeum közt a Sütőipari Emléktár - Kenyérmúzeum - Monostori Erőd, Komárom is évek óta rendszeres kiállítója.

A kiállítás keretében a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje bemutatja a HÍR termékeket is.

alt

Május 18.-át mára már Múzeumi Világnapként tartjuk számon, és a népszerű, világszintű esemény népszerűségét hazánkban tovább növelve 1996-ban a Magyar Nemzeti Múzeum életre keltette a Múzeumok Majálisát, amely szépen összefogja a magyar múzeumi világot és egy nagyon színvonalas és mindenki számára elérhető többnapos kulturális rendezvényévé nőtte ki magát.                                                                              Szereti is mindenki, mert ebben az időszakban a múzeumok kiállításai ingyenesen látogathatók. Ezzel támogatva a nemzeti műkincseink és kulturális örökségeink népszerűsítését és védelmét.

A Sütőipari Emléktár - Kenyérmúzeum - Monostori Erőd – Komárom –, a 2011. évi programhoz hasonlóan színvonalas kiállítást tervez, melyben helyet kapnak a sütőipar évszádos tárgyi emlékei. A komáromi Monostori erődben működő Kenyérmúzeum 2012. július 07-én nyitja az idei időszaki kiállítását – témája a Barokk kor –, ebből kaphat egy kis ízelítőt a látogató. Betekintést nyerhetnek a sütőipari hagyományait és emlékeit bemutató tárlatba. Bemutatkozik a Monostori erőd történelmi, haditechnikai tárlata.

Az idei évben ismét gondoltunk a gyerekekre is, akik játékos formában ismerkedhetnek a különböző gabona magvakkal, majd azokból képeket készíthetnek, melyeket magukkal is vihetnek.

A két napos program keretében a fentiek mellett a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje tagjai a HÍR program keretében bemutatja a hagyományos sütőipari termékeket, előállításuk fortélyait és a bemutatott HÍR termékeket folyamatosan kínálják, árusítják a látogatóknak.

Programajánló: 2012. május 19 – 20. 0900 - 1800

  •             „Csiribí-csiribá” (kézműves foglalkozás): - Csirizkészítés, tésztalap formázás, majd lisztek, magok, tésztaformák felragasztása, csodálatos képek készítése. Közben megismerheted a malom és sütőipar alapanyagait!

    „Készítsd velünk és vidd haza!”

  • „Próbáld ki Te is!” Légy részese a barokk kori konyhának: lehetsz Te is főmester, konyhaajtónálló, pék, sültmester; öltözz kuktának és fejtsd meg a korhű recepteket.

Ismerkedj a barokk kori konyha szóhasználatával!

Kóstold meg a helyben sütött, Barokk kori gyűjtéseink alapján készített Tarkedlit!

  • „Interaktív recept és fotó puzzle”: Felnőtteknek ajánlva: A Sütőipar ˝Hungarikumainak˝ bemutatása.

Interaktív recept és fotó összeállítása puzzle-ből.

  • TOTÓ gyereknek-felnőttnek: ha már megismerted a sütőipar Hungarikumait, keresd termékeink alapanyagai közt!

„Csak figyelj oda, hasznos dolgokat tanulhatsz, nem csak a TOTÓ miatt!”


Helyszíni térkép: Sütőipari Emléktár - Kenyérmúzeum, Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

 

 

 

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja