Receptek és Praktikák

Terra Madre

alt

 

 

Tájékoztató a „Hagyományos termékek a vendéglátásban” kiadványról

 

A kiadvány a Terra Madre, a Hagyományos Termékeket Előállító Közösségek Világnapja alkalmából 2012. december 7-én Budapesten, a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) tartott szakmai rendezvény értékes szakmai anyagainak terjesztését szolgálja. . A Terra Madre Világnap során a szakmai előadók és a Hagyományos Termék Kerekasztal résztvevői a hagyományos termékek gasztronómiai hasznosításának a lehetőségeit vizsgálták, különös tekintettel a HÍR védjegyes hagyományos és tájjellegű termékre. Kiadványunkkal szeretnénk növelni a HÍR védjegyes termékek ismertségét és a felhasználásukkal készülő tradicionális ételek népszerűségét. Ezért a kiadványban elhelyeztük a HÍR védjegyes termékek listáját és régiós térképét.

A VM stratégiai partnereként az EOQ MNB Közösségi Vándordíjat alapított a hagyományos termékek érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató közösségek elismerésére. A hagyományos termékek érdekében tett erőfeszítések jó példájaként a kiadvány bemutatja az első közösségi vándordíjast, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjét.alt

A szakmai kiadvány, mint támogatott projektötlet, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósult meg.

A kiadvány elektronikus változata letölthető az EOQ MNB honlapjáról: http://eoq.hu/szakb/3

 

Pallóné Dr. Kisérdi Imola

ügyvezető igazgató alt

 
Hirdetés

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja