Receptek és Praktikák

SIRHA 2014 - Pékrend is bemutatkozik

2014. március 10.-12. SIRHA Budapest

alt

Nemzetközi Élelmiszeripari, Sütő- és Cukrászipari, Szálloda és Vendéglátó – ipari és Gasztronómiai Szakvásár.  

A Pékrend felkérést kapott egy sütőipari stand működtetésére a kiállítás idején. 2014. január 17.-re összehívott szakmai fórumon a Pékrend vezetősége és az együttműködő partnerek, egyeztették a technikai feltételeket; a megjelenéssel kapcsolatos feladatokat és a három nap programtervezetét.

Egy olyan regionális, kihagyhatatlan presztízsértékű kétévente rendezendő szakmai seregszemle egyik szervezői feladatát kaptuk meg, mely korábbi Foodapest; UKBA és Hoventa rendezvények látogatóit vonzaná. Ezt az eddigi visszajelzések már igazolják, nagy a szakmai érdeklődés, hiszen a SIRHA az innováció, üzlet és kreativitás központi elgondolásaival jelenik meg a világ több pontján. A mai kor igényeihez kell igazodnunk, de bebizonyítjuk, hogy még mindig van értéke a hagyományos sütőipari termékeknek és technológiáknak is. Ennek értelmében a program ajánlataink :

Pékrend - Program tervezet:

Március 10.

·         1000 – 1045 Michelin csillagos éttermek, különleges pék termék kínálata - Onyx étterem, különleges pékárú kínálata - Szöllősi Norbert pékmester bemutatója a kreatív konyha fórum rendezvény keretében

·         1100 – 1300 HÍR termék, bemutató sütésMagyar Pékek Fejedelmi Rendje (Turi Tibor /Nagykőrös/ – rongyos kifli; tepertős pogácsa; orosházi banán; paprikás kifli; kulcsos kalács)

 – Csendesné Dolinay Margit: Ostoros kalács nem csak az ünnepi asztalon

-        Szegediné Fritz Ágnes tájékoztatója HÍR gyűjtemény szerepéről – Vidékfejlesztési Minisztérium

·         1300 – 1400 Ollé Sándor Bio pékmester – Piszke ÖKO Kft.

·         1400 – 1500 Természetes étrend a Paleolit termékcsaláddal – m-GEL Hungary Kft. bemutató sütés és szakmai fórum

·         1500 – 1700 Egészséges táplálkozás péksüteményekkel: azték zsályás kenyér; malátás kenyér; briósok - BAKELS bemutató sütés és szakmai fórum

– HÍR termék, bemutató sütés – Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

1000 – 1700 Kávé – Teaház (vendéglátás: Szent-Györgyi A. Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium; Ajka) – szakmai vendégeknek

-        Napi kenyérkóstolók

-        HÍR péksütemények kínálata

Március 11.

·      1000 – 1130 Speciális péksütemények, rozsból, búzából készült sütemények és snack-sütemények – Backaldrin Hungária Kft. bemutató sütés és szakmai fórum

·         1000 – 1130 „ A házi mindent visz – kóstolja meg a sütőasszonyok réteseit” - Házi rétes nyújtás és sütés Kelet- és Nyugat magyarországi rétes variációk

·         1100 Magyar hagyományok a cukrászatban – Kolonics Zoltán, a Gerbeaud cukrászda, fő cukrászának rétes variációi

·         1130 – 1330 HÍR termék, bemutató sütésMagyar Pékek Fejedelmi Rendje (Gulyástóth István és Egri Szakképző iskola – tepertős pogácsa; sós kalács; sós perec)

-        Fehér Ilona kézműves száraztészta készítő

 

·         1330 – 1500

o   Az igazi pozsonyi kifli története - Földes Róbert (Szlovákia)

o   Erzsébet kalács története; hagyományos kovászos kenyér; Bocskor István (Erdély, Csíkszentmárton)   

o   Fehér Ilona kézműves száraztészta készítő bemutatója

·         1500 – 1700 Reneszánsz bemutató sütés és szakmai fórum -  Korok Ízei prezentáció. Pláner Lajos (Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás király múzeuma Visegrád, és az Ipso Facto Alapítvány)

-        Fehér Ilona kézműves száraztészta készítő

1000 – 1700 Kávé – Teaház (vendéglátás: Szent-Györgyi A. Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium; Ajka) – szakmai vendégeknek

-        Napi kenyérkóstolók

-        HÍR péksütemények kínálata

Március 12.

·         1000 – 1200 Minőség és újdonság a sütőiparban - 25 éves az IREKS STAMAG KFT. - bemutató sütés és szakmai fórum

·         1200 – 1400–„Ha már csepeg az eresz” – hagyományos kézi dagasztás Pékrend HÍR termék, bemutató sütés – Magyar Pékek Fejedelmi Rendje (Nagy Zsuzsánna Anikó rendfői tanácsnok és Csóti Erika /Pécsvárad/ – rongyos kifli; kulcsos kalács; orosházi banán)

·         Tájékoztató a „2013-2014. évi Hungarikum pályázatok szerepéről, jelentőségéről” – dr. Kisérdi Imola Vidékfejlesztési Minisztérium

·         1400 – 1700 Sütőipari HÍR termékek innovatív előállítása, kínálata 
(vendéglátásra hangolva) - Kemence pékség, Egervári Erika Mester pék-cukrász

1000 – 1700 Kávé – Teaház (vendéglátás: Szent-Györgyi A. Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium; Ajka) – szakmai vendégeknek

-        Napi kenyérkóstolók

-        HÍR péksütemények kínálata

Együttműködő partnerünk a technikai megvalósításban:

Re.Go & H.T. Kft - Budapest,

Ireks Satamag Kft. - Komárom

Ingyenes regisztrációs link egy napi ingyenes belépő igényléséhez:

Belépő igénylés, regisztráció

Kapcsolattartás:

Nardai Attila (Magyar Pékek Fejedelmi Rendje)

+36 30 637 4044

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja