Receptek és Praktikák

Élménybeszámolók
2014. Rendezvény és megjelenés terve

Tisztelt Látogató!

A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje, az idei évben is megjelenik országos és helyi rendezvényeken.

A kultúrális; élelmiszeripari; gasztronómiai eseményekenhagyományos sütési bemutatókkal, kostoltatással és a sütő-, élelmiszeripari szakma tárgyi emlékeinek bemutatásával várunk minden érdeklődőt.

Keressen hagyományos recepteket; ízlelje meg termékeinket, kérdezzen , lesse el szakembereink fortélyait!

Bővebben...
 
XI. Pék Hagyományőrző verseny - Budapest

 

Hagyományőrzők útján a jövő nemzedéke

alt

2012. október 13.-án 11. alkalommal került sor a Kenyér Világnapján, a Hagyományőrző Pék verseny megrendezésére Budapesten. Több mint egy évtizede a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola, Szakiskola és Gimnázium a házigazdája a rangos versenynek.

Bővebben...
 
Ráth ház - Kulturális Örökségi Napok

2012. szeptember 15.-16.-án

altidén másodszor nyitott meg a Ráth ház, a Kulturális Örökségi Napok (KÖN)alkalmából, Budapesten Belváros Papnövelde u. 2 alatti történelmi épületben. 

Ráth-ház bemutatott egy 1700-as évekből származó kemencét. Tavaly a háznak 130 látogatója volt az idei esztendőben jóval többen (287 fő) látogatták meg a történelmi kiállítást. A Ráth ház fő nevezetessége: az eddig földszinten található Arany Oroszlán patika volt, mely 1810 és 1951 közt működött. A klasszicista  házat Hild József építette 1842-ben barokk, korábban középkori alapokra. Nemrégiben egy kemencét…..

 

Bővebben...
 
XIII. Aratófalatok, Rákóczifalván

"Az aratásé a főszerep a Jászságban!"alt 2012. július 14. napján immáron tizenharmadik alkalommal gyültek össze ünnepelni, versengeni Rákóczifalván. Évek óta meghívott vendég és egyben támogató is Csendesné Dolinay Margit pékmester, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje egyik alapító tagja.

Bővebben...
 
X. Országos Pékfesztivál - 2012.

Jubiláló Pékfesztivál – Kemence meleg!alt

Az idei esztendőben az időjárás is a pékek kemény munkáját szimbolizálta a X. Országos Pékfesztiválon – kemence meleg a Monostori Erődbe látogatóknak, meleg kemencék a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje hagyományos sütőipari termékbemutatóinál.

2012. július 07.-én a jubileumi, 10. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Pékfesztivált az előző évekhez hasonlóan a Monostori Erőd és a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje közösen szervezte, alakította programjait. Ennek megfelelően, Nardai Anita rendfő (2011-) meghívására, kiállítók; bemutató pékek; kézművesek; élelmiszergyártók – a hőség ellenére – kitartóan fogadták az érdeklődőket.

Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja