Receptek és Praktikák

Rólunk írták
Komáromban együtt sütöttek a pékek a vendégekkel

Forrás: presztizs.com

2011.07.10

Az idei év tavaszán a komáromi erődbe tette át székhelyét a 2001-ben alapított Magyar Pékek Fejedelmi Rendje. Tíz év után tisztújítást is tartottak, megfiatalodott rendi tanácsot választottak, élén Nardai Anita Rendfővel. A szervezet fő célja a hagyományok ápolása. A rendtagok fontosnak tartják a régi receptek összegyűjtését és megőrzését, a fiatal szakemberek képzését. Szeretnék, ha a magyar kenyér visszanyerné régi rangját. Az erődben kenyér-múzeumot alakítottak ki, állandó és időszaki kiállításokat rendeznek.     

Tovább a cikkhez >

 
Sikeres volt az Országos Pékfesztivál Komáromban

Forrás: www.trademagazin.hu

2011.07.04

A komáromi Monostori Erődben rendezte szombaton a IX. Országos Pékfesztivált a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje. A családi rendezvény sütőiparosok, hagyományos magyar élelmiszergyártók, kézművesek, céhműhelyek bemutatóival, kiállításokkal, gyermekprogramokkal, színpadi produkciókkal és koncertekkel várta az érdeklődőket.

A fesztivál indulása óta évente más-más történelmi korszakot mutat be a kenyér- és gasztronómiatörténet tükrében, idén Rákóczi korának felidézése köré szerveződnek az események.

A programot minden évben kézműves foglalkozások és vásár, céhműhelyek, pékjátszóház, malmok, színpadi produkciók és koncertek színesítik. A kalandra vágyók részt vehetnek dunai hajózáson, íjászaton, falmászáson, továbbá rendkívüli erőd- és kazamatatúrákon.

Tovább a linkre

 
Magyar Pékek Fejedelmi Rendje Komáromba tette át székhelyét

Forrás:www.komarominyomda.hu

2011.03.09

2011. március 05. - Komáromba tette át székhelyét a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje. 10 év után lemondott az eddigi vezetőség, a tagok egy megfiatalított rendi tanácsot választottak.  

 

alt

 

 

 

 

 

Tovább a Linkre ⇒

 
 
A jó kenyér titka

Forrás:www.vasnepe.hu
2010.08.19

Tudták, hogy a croissant elődje a rongyos kifli? És hogy az a jó kenyér, ami felszívja a pörköltszaftot? Baltás Zsuzsát, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének rendfő asszonyát (2001-2011), faggattuk a kenyér titkáról és más érdekességekről.

alt

Tovább a linkre  
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja